Direct en automatisch betalen bij een tankstation met de Autosense Fuel App.

Hoe optimaliseer je de gebruikersbeleving tijdens de reis? Een zeer gebruikersvriendelijke betaalfunctionaliteit integreren in een bestaande app, volledig geïntegreerd met de back-end systemen. Dat maakte deze opdracht uitdagend en interessant.

01 - Vraag

Verbeter de klantbeleving door een contactloze en automatische betaalfunctionaliteit aan te bieden. In plaats van te moeten afrekenen met een betaalpas aan de pomp, betaal je direct en automatisch. Alle gegevens van je transacties, rijgedrag in één app inzichtelijk.

02 - Oplossing

De native app is volledig afgestemd op de klantreis van de berijder. Niet alleen de betaalfunctie staat centraal. Ook eenvoudige slimme functies zijn onderdeel van de oplossing. Een voorbeeld hiervan is het alleen kunnen activeren van de juiste pomp (benzine / loodvrij / diesel). Hierdoor voorkomen we veel voorkomende tankproblemen. Beide native apps, iOS en Android, zijn geïntegreerd met de back-end architectuur. Via API’s worden transacties en informatie opgevraagd en direct verwerkt. De transacties en mobiliteitsgegevens zijn voor de berijder en leasemaatschappij inzichtelijk via de app en eigen webapplicatie. 

03 - Impact

De autoSense Fuel App kan bij meer dan 195 tankstations worden gebruikt. De app staat in de Top 10 van trending apps. Met meer dan 10.000 downloads op Android, en een rating van 4 van 5, is de App een groot succes.

Je auto in een app! Tanken zonder portemonnee.

Samen startten we met het definiëren van de Product Visie. Door de integratie met de bestaande architectuur, vormde de technische roadmap een belangrijk onderdeel. Deze is in een aantal technische sessies uitgewerkt. Parallel brachten we samen met de klant de klantreis in beeld. Op welke wijze wordt de app gebruikt? Wat is de behoefte van de berijder en de leasemaatschappij? Hoe past de nieuwe cruciale functie in de bestaande app en in de achterliggende applicaties? Op basis van een uitgewerkt wireframe, technische haalbaarheidsstudie, beantwoordden we deze vragen. Dit vormde de input voor de realisatiefase. 

Innovatieve mobiliteitsdiensten voor autorijders en leasemaatschappijen.

Verbind je auto met de autoSense Fuel App. De app ondersteunt je met een veelheid van functies en diensten. Automatisch betalen, uitgebreide vervoer statistieken, altijd toegang tot wifi en zorgeloos rijden door onderhoudsalerts. Dit zijn maar een paar voordelen die de app biedt. Door uitgebreide fleetmanagement mogelijkheden en intelligente dashboards, kunnen leasemaatschappijen hun service optimaliseren.