Innovatie stimuleren en samenwerking binnen organisaties faciliteren.

GETKICKBOX ondersteunt andere bedrijven bij het implementeren, professionaliseren en opschalen van intrapreneurship programma’s rond de methodiek van Kickbox.

01 - Vraag

Ontwikkel een interactief online platform dat inzetbaar is bij meerdere bedrijven. Zorg ervoor dat het innovatieproces volledig digitaal wordt ondersteund, groei en creativiteit stimuleert en inzicht biedt voor management.

02 - Oplossing

Een Multi Tenant SaaS-platform. Belangrijke functionaliteiten zijn: projecten aansturen via de innovatiefunnel, een marktplaats bieden met allerlei projectdiensten, een campagne bouwer om medewerkers te inspireren, kennisdeling te stimuleren en activiteiten te meten en te rapporteren ten behoeve van het management. 

Het platform is geleverd en ontwikkeld met behulp van Vue.js op de front-end en Parse en Node.js op de back-end. MongoDB, S3 en RabbitMQ worden gebruikt voor opslag / wachtrij functionaliteit.

Statistieken worden geleverd met behulp van Matomo in combinatie met MariaDB. Het grootste deel van de oplossing wordt geleverd in docker containers die het mogelijk maken om autoscaling uit te voeren; sommige componenten worden geleverd met behulp van static build packs op Cloudfoundry. 

Als onderdeel van de ontwikkelingsservice die NGTI levert, gebruiken we CodeceptJS voor het volledig geautomatiseerd testen. 

03 - Impact

Kickbox-platform heeft momenteel 15+ zakelijke klanten waaronder Siemens, Allianz en de Universiteit van Zürich. Het platform heeft meer dan 20 innovatieprojecten geholpen om de laatste (GoldBox) fase van de innovatietrechter te bereiken en om volledige financiering te verkrijgen.

Designs

We werkten als een full one stop development partner en begeleidden hen door het proces van product ontwerp, ontwikkeling en uiteindelijk de marketing van het platform naar de klanten.   

Het NGTI-ontwikkelingsteam leidt de implementatie en verbetering van het platform, terwijl het team voor de ontwikkeling van leerling-klanten wordt samengevoegd en getraind.

Creëer een intrapreneur beweging in uw bedrijf

GETKICKBOX biedt een selectie van tools om intrapreneurs te stimuleren: een online innovatieplatform, fysieke en gamified toolboxen, en een sterke peer community bestaande uit mensen van verschillende bedrijven die verantwoordelijk zijn voor Kickbox in hun organisatie.

Het doel is om ideeën van werknemers te verifiëren en te stimuleren en tegelijkertijd nieuwe zakelijke mogelijkheden voor het bedrijf te creëren.

“Dankzij uitstekend teamwork met NGTI is onze startup een succes. Ik zie uit naar de volgende sprints". David Hengartner, Kickbox.