Veilig, overal en altijd toegang tot je gegevens.

Overal en altijd toegang tot uw gegevens en de zekerheid dat je gegevens nooit verloren zullen gaan. Dit is essentieel voor iedereen die intensief gebruik maakt van zijn of haar mobiele apparaat. In de vorm van de myCloud-applicatie biedt de grootste telecomaanbieder al zijn klanten een belangrijke gratis back-up service. In plaats van een andere back-up Cloud aan te schaffen of je gegevens op te slaan in een onbekend platform, biedt myCloud een veilige, toegankelijke en privacy-vriendelijke omgeving. Voor alle soorten bestanden zoals foto’s, afbeeldingen, video’s en documenten.

01 - Vraag

Het doel is om de mobiele cloud ervaring van klanten te verbeteren door native apps voor Android en iOS te ontwikkelen en te ontwerpen die de oude hybride myCloud-app vervangt. De app moet zowel de bestaande functies als de roadmap voor de komende jaren ondersteunen. En natuurlijk geoptimaliseerd blijven voor nieuwe iOS-updates. 

02 - Oplossing

Twee zeer solide en uitstekend werkende native apps. Hoge gebruiksvriendelijkheid en onderscheidend design. Dat is het resultaat van de transitie. Ontworpen en ontwikkeld met behulp van Swift voor iOS en Java en Kotlin voor Android. Beide apps gebruiken SQLite, Firebase Analytics en Crashlytics op de achtergrond. Het gekozen Model-View-View-Model-paradigma in de software stelt gebruikers in staat om foto’s en andere content direct op te slaan vanuit een Android en iOS app. Prettig, eenvoudig en snel. Bestanden zijn overal toegankelijk, op elk apparaat, en ze kunnen veilig worden gedeeld met vrienden en familie.

03 - Impact

Swisscom myCloud heeft meer dan 140.000 maandelijkse actieve gebruikers en de apps zijn geliefd bij gebruikers. de Android-app scoort een 4,5 uit 5 sterren met meer dan 3.700 beoordelingen en 100.000 installaties. En de iOS-app scoort een 4,6 uit 5 sterren met meer dan 22,6K beoordelingen.

Volgens een recent gebruikersonderzoek dat in 2020 door 1.500 gebruikers is ingevuld, gebruiken gebruikers de myCloud-service en -app vanwege:

  • De betrouwbaarheid 62%
  • Het gebruiksgemak 53%
  • Het aangename en moderne design 46%

Heb al je bestanden bij je. Maak veilig en beveiligd een back-up van uw gegevens van over de hele wereld.

Samen met Swisscom hebben we alle functies van de oude hybride app bepaald en zijn we begonnen met het ontwerpen en ontwikkelen van native apps die alle oude functies implementeren. Na de lancering van de nieuwe apps blijven we nieuwe functies creëren. 

Door gebruik te maken van Scrum en SAFe zijn we in staat om op tijd tastbare resultaten te leveren.

Een veilige en mooie oplossing voor al je gegevens.

De Swisscom myCloud is een service om foto’s en bestanden veilig op te slaan en te delen en ze vanaf elk apparaat te openen, op tv te bekijken en fotoalbums te delen. De klanten van Swisscom weten 100% zeker dat de gegevens niet via verschillende cloudplatformen op diverse servers worden opgeslagen. In plaats daarvan worden hun foto’s en bestanden veilig opgeslagen in het thuisland van Swisscom, Zwitserland.

"Samenwerken met NGTI is echt een plezier. Een zeer gemotiveerd team was direct in staat de roadmap en de processen op te stellen. Tijdens het ontwikkelen kiezen ze voor de beste oplossing waarbij de kwaliteit het verschil maakt".