Verplaats jezelf klimaatneutraler met de Climate Challenge App.

Hoe maak je mensen bewust van hun CO2-voetafdruk? Met een app die je vervoersbewegingen direct in kaart brengt en je CO2-impact berekent. Dat beweegt mensen de goede kant op.

01 - Vraag

Gebruik actuele gps-toepassingen en slimme data analyses en maak mobiliteitsbewegingen in detail inzichtelijk. Geef per vervoermiddel aan wat de CO2-impact is en stimuleer mensen hun gedrag, klimaat positief te veranderen.

02 - Oplossing

Met een geavanceerd algoritme worden mobiliteitsbewegingen van gebruikers per vervoermiddel automatisch geplot. Gefietst, gelopen of de tram genomen? Dat heeft een andere CO2-impact dan een auto. Nagenoeg realtime ziet een gebruiker de eigen mobiliteit en de bijbehorende CO2-impact. Zo creëren we bewustzijn. Via gamification, kunnen gebruikers elkaar uitdagen zo klimaatneutraal mogelijk te zijn. Dankzij de modulaire opzet, de aanwezige SDK en goed gedocumenteerde API’s, kan de Climate Challenge op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld per bedrijf of stad. De app kan eenvoudig in bestaande apps worden geactiveerd. Hierdoor is de oplossing direct beschikbaar voor grote gebruikersgroepen zonder extra installatie handeling.

03 - Impact

De Swiss Climate Challenge App is toegankelijk voor meer dan 500.000 gebruikers. Via de bestaande apps van grote nieuwssites is deze direct beschikbaar. De gegenereerde data wordt volledige geanonimiseerd beschikbaar gesteld aan steden en overheidsinstanties om zo smart cities, vanuit mobiliteitsperspectief, optimaal in te richten. 

Houd je CO2-voetafdruk bij en draag bij aan een duurzame toekomst.

Van idee tot beheer en doorontwikkeling en kwalitatief beheer. Samen met het klantteam hebben we alle processtappen doorlopen. Een duidelijke Product Vision, Information design en UX leiden tot een zeer gebruiksvriendelijk ontwerp dat aansluit bij een zeer brede gebruikersgroep.

Innovatieve oplossing om duurzamer te reizen.

De Swiss Climate Challenge is een initiatief, dat bedrijven en particulieren wil motiveren om hun eigen mobiliteitsgerelateerde CO2-uitstoot te verminderen. Of je nu met het vliegtuig, de auto of te voet reist, Swiss Climate Challenge houdt automatisch je CO2-uitstoot bij alle soorten transport bij.