Succesvolle lancering van Estimoji

Zoek je een gemakkelijke en leuke manier nodig voor scrum teams om op afstand het tijdschattingsritueel te doorlopen?

Het is geen geheim, veel bedrijven en teams werken momenteel op afstand vanuit huis en dit maakt sommige taken minder efficiënt, minder interactief en minder leuk.

Wij van NGTI zijn blij dat we kunnen aankondigen dat we met ons Estimoji Platform de oplossing hebben gecreëerd voor een van deze problemen, namelijk het op afstand doorlopen van het scrum schattingsproces.

Het idee voor dit platform was ontstaan toen we op zoek waren naar een tool waarmee scrum-teams op afstand gemakkelijk de benodigde tijd voor de volgende taken konden inschatten, maar we konden er geen vinden die aan onze behoeften voldeed en daarom besloten we er zelf een te maken. 

Met het Estimoji platform kan een scrum-team de daadwerkelijke inspanning toewijzen die nodig is om het verhaal punt te voltooien door te stemmen met kaarten met een emoji erop, deze schatting weerspiegelt hun gevoel over de hoeveelheid inspanning die nodig is om het verhaalpunt te voltooien. Het scrum team kan dan de gemiddelde waarde van het verhaalpunt zien samen met een emoji-label. Dit maakt het voor de belanghebbende partijen duidelijk dat een verhaal met het label 🤯 behoorlijk wat moeite kost om te voltooien.

We hebben gemerkt dat onze scrum teams enthousiaster zijn gaan discussiëren over waarom ze een bepaalde waarde hebben toegekend. Wat ertoe leidde dat alle teamleden op dezelfde golflengte zitten aan het einde. 

Wil je meer weten over Estimoji of het zelf proberen? Bezoek www.estimoij.nl